Corona protocol cursussen

Extra regels tijdens de cursussen van Fysionair ten tijde van de Corona Pandemie

Doel: Vermijden van sarS-CoV-2 transmissie door onopgemerkte virusdragers.

 1. Deelnemers, docenten en medewerkers met ziekteverschijnselen, met name koorts, hoesten en ademhalingsklachten of in quarantaine zijn mogen niet naar de cursus komen.
 2. Deelnemers, docenten en medewerkers wassen regelmatig hun handen en gebruiken het ontsmettingsmiddel dat beschikbaar is in de trainingsruimtes, toiletten en bij de entree.
 3. Deelnemers, docenten en medewerkers houden zich aan de bekende hoest- en niesregels.
 4. Bij aankomst op de cursuslokatie gaan deelnemers en docenten rechtstreeks naar de cursusruimte met een mondkapje op.
 5. De cursusruimte is zo ruim, dat voor elke deelnemer plusminus 5 m² beschikbaar is en de mininimale afstand van 1,5 meter tussen personen altijd is gegarandeerd.
 6. Tijdens meerdaagse cursussen gebruiken deelnemers op elke cursusdag dezelfde plaats in de cursusruimte.
 7. Praktische oefeningen op een partner worden alleen uitgevoerd voor zover strikt noodzakelijk, en altijd met dezelfde partner. Aangezien de afstandsregel in deze situatie niet in acht kan worden genomen, is er een verplichting om een mond-neusbescherming te dragen. Zowel voor als na praktijkoefeningen worden de handen gewassen en/of ontsmet.
 8. Fysionair administreert de aanwezigheid van de deelnemers.
 9. Het cursuslokaal wordt regelmatig royaal geventileerd.
 10. In de pauzes en tijdens toiletbezoek blijven alle aanwezigen op minstens anderhalve meter afstand van elkaar.
 11. Deurknoppen, tafels, behandeltafels, kranen en toiletten worden regelmatig gedesinfecteerd buiten de normale reiniging.
 12. De deelnemers en docenten worden vooraf, en door middel van kennisgeving ter plaatse, op de hoogte gebracht van alle hygiënische eisen.
 13. De verantwoordelijkheid voor de naleving van het hygiëneplan ligt zowel bij het management als bij de docent van Fysionair en de deelnemer.

De deelnemers en de docenten zijn samen verantwoordelijk voor de veiligheid van elkaar en spreken elkaar aan als dat nodig is.