Oktober 2020

De lockdown heeft ons tijd gegeven om twee nieuwe cursussen te ontwikkelen: 'Medical Taping rondom Zwangerschap' en 'Medical Taping voor Schoonheidsspecialistes'. Beide zullen voor het eerst in Kampen gegeven worden. Iets verderop in deze Nieuwsbrief meer informatie over deze leuke, nieuwe cursussen.

Fysionair online
We hebben lang nagedacht over de mogelijkheid om online cursussen te gaan aanbieden. We hebben vooralsnog besloten om dat niet te doen.
Onze cursussen zijn vooral heel praktijk gericht. Het geven van feedback aan cursisten over de uitvoering van technieken en oefeningen is daarbij misschien wel het belangrijkste aspect.
Zelf hebben we diverse webinars gevolgd, maar als het gaat over het leren van vaardigheden, ervaren wij dit als 'leren zwemmen uit een boekje'. Het ziet er soms leuk uit, maar het werkt natuurlijk niet.

Covid-19
Natuurlijk hebben wij de afgelopen tijd cursisten gewezen op de zogenoemde hooikoorts tape, die in veel gevallen prima werkt bij hooikoorts, maar ook bij andere longproblemen.
Via hen hebben wij al vaak gehoord dat deze tapemethode goede resultaten geeft bij patiënten die herstellen van Covid-19. De patiënten ervoeren een duidelijke vooruitgang in conditie en hadden meer lucht. Verheugend, omdat dit helemaal aansluit bij de ervaringen van onze eigen docenten.

Medical Taping rondom zwangerschap 
Zwangerschap wordt ook wel vergeleken met een topsportprestatie. Zoals bekend, heeft de topsport Medical Taping herkent als een welkome aanvulling om de prestatie te ondersteunen en veel sneller van blessures te herstellen.
Veel voorkomende problemen tijdens en vlak na de zwangerschap kunnen prima behandeld worden met Medical Taping, wat door zwangere vrouwen als zeer prettig wordt ervaren. Tijdens de zwangerschap kan het bijvoorbeeld gaan over rugklachten, harde buiken en bekkeninstabiliteit. Na de zwangerschap kan Medical Taping helpen bij lactatieproblemen, mastopathie, diastase, maar ook om weer in vorm te komen.

De cursus is bestemd voor hulpverleners zoals verloskundigen, kraamverzorgenden en verpleegkundigen, maar ook voor fysiotherapeuten en massagetherapeuten die vrouwen rond de zwangerschap begeleiden. 

De eerste cursus zal plaatsvinden in Kampen op 28 november 2020.

Medical Taping voor schoonheidsspecialisten
De schoonheidsspecialisten zijn tot nu toe onbekend met de mogelijkheden van Medical Taping, maar daar komt nu verandering in. We hebben in overleg met onze buitenlandse collega’s een gebalanceerde cursus samengesteld, waarin de behandelmogelijkheden binnen dit vakgebied succesvol kunnen worden toegepast.

Onderdeel van de cursus zijn bijvoorbeeld de lymfetechnieken bij fibroseringen, cellulitis en littekenbehandeling. Maar ook liften van borsten en billen komt aan bod, en ontspanningstechnieken voor nek en schouders.  

De eerste cursus zal plaatsvinden in Kampen op 14 november 2020.

 

Wat nog gepland staat dit jaar:

  • Gewrichtstherapie Heup & Bekkengordel   Capelle a/d IJssel       6 en 7 november
  • MTC voor pedicures                                    Goor                           16 november
  • Gewrichtstherapie Elleboog, Pols & Hand   Ede                            20 en 21 november
  • Gewrichtstherapie Heup & Bekkengordel    Kampen of Emmen    20 en 21 november
  • Gewrichtstherapie Wervelkolom & Thorax   Kampen of Emmen    27 en 28 november
  • Gewrichtsth. Schouder & Schoudergordel   Capelle a/d IJssel      11 en 12 december
  • MTC compleet                                              Goor                          14, 18 en 19 december

 

Heeft u belangstelling voor een andere cursus uit ons aanbod?

In Corona-tijd organiseren we op aanvraag ook cursussen in mini-groepen.

Informeer naar de mogelijkheden!