Ervaring uit de praktijk.

Altijd leuk als een cursist een terugkoppeling geeft uit zijn/haar praktijk waar de kennis uit onze cursus goed van pas kwam.

Bijvoorbeeld deze onderstaande casus:

Klant komt al jaren bij me en heeft ook al jaren heupklachten. Ik masseer haar, en mijn massages spitsten zich toe op het M. Piriformis syndroom. Dat gaf verlichting, maar de klacht bleef terugkomen.
Ik vertelde haar over mijn nieuwe opleiding. Ze vertelde me dat ze een dag daarvoor te horen had gekregen van haar fysiotherapeut dat ze uitbehandeld was en er verder niets te doen was aan haar SI-probleem. Ik heb gevraagd of ik ernaar mocht kijken en dat vond ze goed.

In de anamnese gaf ze een helder plaatje: staan op rechts is pijnlijk en als ze een bepaalde yoga oefening doet gaat ze kapot van de pijn. Die oefening: liggend op haar rug, benen in flexie met hielen tegen haar billen. Dan de knieën maximaal naar laterale zijde. Rechter heup en Si zijn dan pijnlijk.
Ik kwam tot te conclusie dat ze een tordering in haar bekken heeft waarbij links meer naar dorsaal staat of rechts meer naar ventraal.
Aangezien haar klachten rechts zitten heb ik een interventie gedaan volgens § 5.4.3.
Na 8 keer opdrukken terwijl ik haar sacrum fixeerde en haar ilium op spanning hield, liet ik haar lopen.
    
Foto's uit de module "Heup & Bekkengordel"

Tot zowel haar als mijn verbazing was de klacht zo goed als weg. Staan op rechts gaat nu wel. De pijn is nog niet helemaal weg maar, ik kan me zo voorstellen dat na jaren pijn gehad te hebben dat niet ineens helemaal weg zal zijn.

Freddy Langelaan
Telefoon: 06-48409666
www.Massagedelier.nl

Heeft u ook een verhaal uit uw praktijk en wilt u dat met ons, onze nieuwbrieflezers, op onze website en/of volgers op facebook delen? Schrijf het ons.

Ons cursusprogramma tot de zomer
Gewrichtstherapie

In Emmen
Module Knie 23 en 24 februari
Module Heup en Bekkengordel 2 en 3 maart
Module Enkel en Voet 9 en 10 maart
Module Schouder en Schoudergordel 16 en 17 maart

In Houten
Mdule schouder en Schoudergordel 6 en 7 april

In Kampen
Module Heul en Bekkengordel 1 en 2 juni

Medical Taping Concept basis
14 en 21 april te Houten
11 en 12 juni te Assen
15 en 16 juni te Leeuwarden
23 en 30 juni te Dordrecht

Medical Taping Concept verdieping
7 juni te Dordrecht