Handige, zomerse, Medical Taping tips & trucs!

 

Laat kinderen, huisdieren. medicijnen en tape niet in de auto achter als de zon schijnt. In de zon kan de temperatuur in de auto snel oplopen. Van de eerstgenoemden is dat welbekend maar de lijmlaag van de tape zal ook vrij snel aangetast zijn.
Naar het strand? Doe de tape in een koelbox.

 

 

Ga niet te veel met getapete huid in de zon zitten. De aftekening van de tape zal lang zichtbaar zijn en de warmte van de zon kan ervoor zorgen dat de tape te vast gaat hechten.
Tussen de tapestroken kun je ook lelijk verbranden.

 

 

 

De makkelijkste manier om tape te verwijderen is de tape inwrijven met baby-, zonnebrand-, sla- of olijfolie. Laat de olie enige tijd intrekkken en de tape laat makkelijk los. 
De meest luie, vakantie, manier is voor het naar bed gaan olie over de tape aanbrengen, 'smorgens liggen de tapestroken in bed.

 

Na een ongewenst contact met agressieve insecten is een lymftape de snelste manier om de zwelling en de pijn van de insectenbeet weer kwijt te raken!
Als de insectenbeet in een kleine teen of vinger terecht is gekomen waardoor het moeilijk is om op de plaats van de zwelling te tapen, kan altijd vanaf de voetrug of handrug worden getapet. Het gif van de insectenbeet moet worden afgevoerd via het lymfestelsel en lymfe gedraagt zich zoals water, het stroomt naar de lagere druk. Een tape proximaal van het probleem zal in dat gebied een lagere lymfedruk geven, zodat de lymfe vanuit het distale gebied beter weg kan stromen.

 

 

Een lange, vermoeiende autorit of vliegreis voor de boeg?
Detoniserende tapes over nek- en schoudermusculatuur zijn een uitstekende ondersteuning!

 

 


Gebruik als eerste hulp bij verstuikingen en dergelijke ongelukjes altijd een lymftape. Als de druk in het weefsel lager wordt door het effect van de lymftape, zal de pijn ook snel afnemen. Natuurlijk wel altijd hulp inroepen als dat nodig lijkt!
Tape hecht niet op vettende producten en laat dan makkelijk los. Dus voor het tapen de huis vetvrij maken. Is een tapecombinatie nodig? Eérst de lymftape zetten, daarover heen de ondersteunende myo-fasciale tapes of de stabiliserende tapes.

 

 

 

Darmen die onderweg lastig doen en last van obstipatie?
Een tape kan helpen om de darmwerking weer te optimaliseren.

De methode is als volgt:
1e tape: van os pubis naar caudale deel van de colon descendes
2e tape: van colon descendes naar colon ascendes
3e tape van  colon ascendes naar os pubis

Alle tapes: standaard techniek, geen rek maar met behoud van de voorspanning, huid op rek brengen door extensie van van de wervelkolom en een diepe buikademhaling.

Tape 1                                            tape 2                  tape 3                          

De darmwerking kan ook via segmentale weg worden beïnvloed. Gebruik daarvoor een kruis ter hoogte van Th 12 en L1. De tape neerleggen met een standaardtechniek, dus de huid wordt op rek gebracht, de tape zonder extra rek neergelegd.

Wilt u na de zomervakantie nog meer weten over Medical Taping of Gewrichtstherapie?
Ga naar https://www.fysionair.nl/cursussen/

Wij wensen iedereen een fantastische zomer, liefst zonder noodzakelijke tapes!