Publicaties

De beroepskeuze voor Fysiotherapie werd door Josya Sijmonsma gemaakt op 16-jarige leeftijd. Een goede keuze, voor een beroep waar ze zich helemaal in thuis voelt. Toch is er altijd een jeugddroom aanwezig gebleven, namelijk schrijfster worden. Als de auteur van vijf gepubliceerde boeken en een behoorlijk aantal artikelen in nationale en internationale vaktijdschriften, mag rustig gesteld worden dat ook die droom is uitgekomen.

Bijzonder trots is Fysionair op het boek wat in september 2016 verscheen, de volledig herziene versie van haar eerste boek. Vrijwel het enige wat daar niet in is veranderd, is de titel: Medical Taping Concept Manual. Verder is het boek compleet herschreven, uitgebreid en geactualiseerd naar de standaard van 2016. Lees verder bij Medical Taping Concept Manual, vernieuwd!

In 2004 verscheen de eerste versie van het boek Medical Taping Concept Manual, wat een internationaal standaardwerk is geworden.

In 2010 volgde het boek Lymftapen, theorie-techniek-praktijk, eveneens een internationaal standaardwerk over lymfproblematiek en het toepassen van de Medical Taping methode hierbij.

In 2015 verschenen de eerste twee boeken van de geplande serie over Gewrichtstherapie, namelijk Sijmoves®- module knie en tegelijkertijd Sijmoves®- module Enkel & Voet. De verwachting is, dat de Sijmoves® serie eind 2016 / begin 2017 verder zal worden uitgebreid met de Sijmoves®– module Heup & Bekkengordel en de Sijmoves®– module Elleboog, Pols & Hand.

Al haar boeken worden gekenmerkt door een helder taalgebruik en mooie, verduidelijkende illustraties en foto’s. Deze stijl, waarbij complexe materie op een zo eenvoudig mogelijke manier wordt uitgelegd, is haar handelsmerk geworden.

De boeken zijn verkrijgbaar bij (internet)boekhandelaren en de cursusaanbieders, echter de Sijmoves®-Gewrichtstherapie boeken worden op de bijbehorende cursussen uitgereikt en zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

Naast de boeken, zijn alle op onze website vermelde cursussen door Josya ontwikkeld, inclusief de bijbehorende syllabi en presentaties.

Verder zijn er diverse artikelen van haar gepubliceerd in verschillende vakbladen in Nederland, Duitsland, Engeland, Spanje en Portugal. Bij alle publicaties is de complete lijst met publicaties van de hand van Josya opgenomen, onder andere met een aantal in vakbladen gepubliceerde artikelen. Deze artikelen zijn in PDF formaat te downloaden