Lymftapen theorie, techniek & praktijk

Nadat het MTC Manual was verschenen, werd Josya Sijmonsma een vraagbaak voor professionals die niet onmiddellijk een oplossing hadden voor problematiek waar ze in de praktijk mee werden geconfronteerd. Opvallend vaak gingen de vragen van professionals over het correct toepassen van lymftapetechnieken.

Dit deed Josya besluiten om haar tweede boek te schrijven, speciaal gewijd aan het lymfestelsel, de problematiek die daarmee samen kan hangen en de mogelijkheden om dit te behandelen met lymftapes.

Het boek Lymftapen theorie-techniek-praktijk verscheen in 2010 en werd tegelijkertijd uitgebracht in het Nederlands, het Engels en het Duits. Het boek geeft een introductie in de anatomie en de fysiologie van het lymfestelsel, en beschrijft de pathologie van primair en secundair lymfoedeem.

Na de theoretische introductie volgen de praktijkhoofdstukken. Deze zijn in te delen in drie verschillende groepen: toepassingen bij secundair oedeem, toepassingen bij primair oedeem en toepassingen bij een gezond werkend lymfestelsel. De laatste categorie is het meest uitgebreid, want daar worden alle professionals dagelijks meerdere keren mee geconfronteerd.

In de praktijkhoofdstukken is veel casuïstiek verwerkt uit de behandelpraktijk van Josya, waarmee dit boek een uniek naslagwerk voor iedere tapende professional is geworden.

Fysionair heeft al erg veel enthousiaste reacties op dit boek mogen ontvangen, vooral omdat Josya er in is gelaagd de uiterst complexe theoretische materie op een heldere, leesbare en begrijpelijke wijze toegankelijk te maken.

Kijk voor meer informatie over deze methode bij Medical Taping.

 ISBN 978-94-91038-01-3