Wanneer gewrichtstherapie?

Spieren en gewrichten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bewegingsproblemen die hun oorzaak hebben in de musculaire structuren zullen de functie van het gewricht beïnvloeden en omgekeerd, als bewegingsproblemen veroorzaakt worden vanuit een gewricht, zullen de spieren eromheen beïnvloed worden.
Soms kunnen deze bewegingsproblemen goed worden behandeld vanuit de musculaire structuren, maar lang niet altijd. Heel vaak levert een combinatie van behandelingen met verschillende invalshoeken het beste resultaat op.

Enkele voorbeelden
Tenniselleboog
Geeft klachten in de strekspieren van de onderarm. Dat kan worden gemasseerd en er kan een goede Medical Taping behandeling worden gebruikt. Die combinatie zal meestal wel winst opleveren, maar toch blijft het een langdurig probleem. Als de behandeling wordt gecombineerd met specifieke handgrepen uit de gewrichtstherapie, zijn de klachten vaak binnen 1 tot 2 behandelingen volledig verdwenen.

Restklachten na een enkeldistorsie.
De aandacht gaat meestal naar de enkelbanden, immers, die zijn overrekt en daardoor beschadigd. Tijdens die distorsie beweging is er echter niet alleen een vergrote stress op de enkelbanden, maar op de volledige keten van enkel- en voetgewrichten. Natuurlijk is er een goede diagnostiek nodig, maar als daar een gerichte gewrichtstherapie kan worden toegepast, zijn die restklachten meestal snel verdwenen.

Knie‘op slot’
Massage, of andere therapieën die aangrijpen op de weke delen, zullen hier niet veel soelaas kunnen brengen. Een goed gewrichtsonderzoek kan duidelijk maken welke structuur in het gewricht de slotklachten veroorzaakt en tegelijkertijd wordt dan duidelijk of de cliënt doorverwezen moet worden, of dat gewrichtstherapie een uitkomst kan bieden.

Sijmoves® voor veilige, pijnvrije en effectieve gewrichtstherapie!