Even voorstellen

Josya Sijmonsma stelt zich voor.
Josya Sijmonsma

Josya Sijmonsma

Na het halen van haar Atheneum-B diploma koos Josya voor de Akademie voor Fysiotherapie in Leeuwarden, een opleiding die ze in 1985 met goed gevolg afrondde.

Vrijwel meteen na haar examen trad ze in dienst bij het psycho-geriatrisch verpleegtehuis Nieuw Toutenburg. Dit verpleegtehuis fuseerde later tot Zorggroep Noorderbreedte, en binnen deze zorggroep bekleedde ze diverse functies tot ze in 1999 hoofd van de afdeling fysiotherapie werd in Grömitz, Duitsland.

Maar Nederland bleef trekken, dus toen er in 2002 de prachtige uitdaging ontstond om een Medical Taping Centrum te helpen opbouwen in Enschede, keerde ze terug en startte in de eerstelijnspraktijk van `Wilma Waters terwijl tegelijkertijd het Medical Taping Centrum werd opgebouwd.

In Duitsland had ze al een aantal cursussen en lezingen over het Medical Taping Concept verzorgd, een activiteit die zich in Nederland alleen maar verder uitbreidde. Het schrijven van cursusmateriaal, werken in twee verschillende praktijken en een groeiend aantal cursussen, workshops en lezingen verzorgen, was een combinatie van werkzaamheden die al snel een aantal keuzes noodzakelijk maakte. In 2004 werd daarom Fysionair opgericht.

Sinds die tijd werkt Josya een aantal dagen in de week in haar eigen praktijk, geeft ze regelmatig cursussen in binnen- en buitenland en zijn er al diverse boeken en publicaties van haar hand verschenen.